KÖFTELER

KADIN BUDU KÖFTE

Malzemeler

  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç (haşlanmış)
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1/2 çay bardağı kuş üzümü
  • 1/2 çay bardağı yeşil fıstık veya dolmalı fıstık
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Kızartmak için fındık yağı
  • 3 yumurta (çırpılmış)
  • 1 çay bardağı un

Yapılışı

Kuru soğan 2 kaşık yağda kavrulur.Üstüne kıymanın yarısı eklenir,kavrulur.Soğuduktan sonra kıymanın diğer yarısı baharatlar,maydanoz (küçük doğranmış),fıstık,kuş üzümü eklenir.Yoğrulur.Ceviz kadar koparılıp oval şekil verilir.Un düz bir tabağa konulur.Köfte una bulanır.Yumurtaya batırılır ve kızgın yağda kızartılır.

ETSİZ  ÇİĞ KÖFTE

Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 2 kase bulgur
  • 2 çorba kaşığı salça domates 
  • 1 çorba kaşığı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Maydonoz, reyhan, yeşil soğan, kimyon, kekik, kırmızı biber, kara biber


Yapılışı

 Bulgur sıcak su ile ıslatılır, su bulgurun üstünü geçmeyecek. Soğan küp doğranır, soğan, salça, baharatlar suyunu çeken bulgura eklenir. 1 saat kadar yuğurulur. Ceviz, yeşil soğan, maydonoz eklenir ve şekil verilir. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder