PATATESLİ YUMURTA
Malzemeler
- 1 adet patates
- 1 yumurta
- 1 dilim kaşar peyniri veya dil peyniri rendesi
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Patatesi kızartmak için fındık yağı
- Karabiber, tuz
Yapılışı
Bu tarif tek kişilik, istediğiniz kişi sayısına göre
artırabilirsiniz. Büyük bir patatesin kabuğunu soymadan, ortadan boyuna bir
parmak kalınlığında kesilir. Ortası, kenarları bir santim kalacak şekilde
çıkarılır. Yarı kıvamda haşlanır. Fındık yağında kızartılır Yumurtanın sarısı
beyazı ayrılır.( Sarısını patlatmadan) Peynir rendelenir. Tavada tereyağı
eritilir. Patates yağın üstüne konur. Yumurtanın akı patatesin içine
yerleştirilir.2 dakika sonra yumurtanın sarısı ortaya konur. Kalan boşluğa
peynir rendesi serpilir.2-3 dakika peynir rendesi eriyene kadar, tavanın kapağı
kapalı olarak pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder