YOĞURTLU HAVUÇ
Malzemeler
- 4 adet havuç
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet küçük kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Havuç rendelenir. Soğan küp doğranır. 1 yemek kaşığı yağda
soğan kavrulur. Üstüne havuç eklenir, pişirilir, soğutulur. Sarımsak ezilir.
Yoğurda katılır. Havuç sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Üstü geriye kalan
zeytinyağı ve kırmızı biber ile süslenir.
YOĞURTLU KABAK
Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ bağ dereotu
- 1 adet küçük kırmızı biber
Yapılışı
Kabak rendelenir, süzgece alınır, tuz serpilir.20 dakika
beklenir. Sonra kabak sıkılarak suyu atılır. Soğan küp doğranır, 1 yemek kaşığı
zeytinyağında kavrulur. Üstüne kabak eklenir. 5 dakika kadar pişirilir,
soğutulur. Sarımsak ezilir. Yoğurta katılır. Dereotu ince doğranır. Dereotunun
bir kısmı, kabak sarımsaklı yoğurtla karıştırılır. Üstü geriye kalan dereotu,
kırmızı biber ve zeytinyağı ile süslenir.
FASULYE PİYAZI
Malzemeler
- 1 kase haşlanmış kuru fasulye
- 2 yemek kaşığı iç bakla veya yeşil fasulyenin içi (5 dakika haşlanır, kabuğu soyulur.)
- 2 yemek kaşığı haşlanmış barbunya fasulyesi (taze veya kuru olabilir.)
- 1 kase maydanoz
- 1 kuru soğan
- 6 adet yeşil soğan
- 1 rendelenmiş havuç
- 4 adet kırmızı acı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 1 yumurta
Yapılışı
Yeşillikler, kırmızı biber, ince kıyılır. Kuru soğan yarım
ay doğranır. Yumurta haşlanır. Zeytinyağı ve limon suyu karıştırılır. Bir kaba
fasulyeler alınır. Yeşillikler, havuç, kuru soğan, kırmızı biber fasulyenin
üzerine eklenir. Zeytinyağlı karışım serpilir.Üstü yumurta ile süslenir.
PATATES SALATASI
Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 kase maydanoz
- 6 adet yeşil soğan
- 1 küçük kuru soğan
- 7 yaprak nane
- 1 havuç rendesi
- 4 adet küçük acı biber
- 1 adet yumurta
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Patates haşlanır. Küp doğranır. Yeşil soğan, maydanoz, nane,
kırmızı biber ince kıyılır. Yumurta haşlanır. Kuru soğan yarım ay doğranır. Zeytinyağı
ve limon suyu karıştırılır. Patates, yeşillikler, kırmızı biber, havuç, kuru
soğan karıştırılır. Zeytinyağlı karışım
patates salatasının üzerine gezdirilir. Yumurta ve nane yaprakları ile süslenir.
BULGURLU SOĞUK ÇORBA (İÇ-SİVAS DİVRİĞİ)
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı dolusu karışık domates ve biber salçası
- 4 adet domates
- 1 kuru soğan
- ½ bağ maydanoz
- 1 adet yeşil biber
- 4 adet yeşil soğan
- 10 yaprak nane
- 10 yaprak reyhan
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu
Yapılışı
Bulgur yoğrulmak üzere tepsiye alınır. 3 adet domates
rendelenir. Rendelenmiş domates, salça, limon suyu, tuz bulgura katılır. Bulgur
yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Bulgur yumuşayınca su eklenir. Çorba kıvamına
getirilir. Kuru soğan, domates küp doğranır. Yeşil biber, yeşil soğan, maydanoz, nane, reyhan ince kıyılır. Kuru
soğan, domates ve diğer yeşillikler yumuşayan bulgura eklenir. Gerekirse biraz
daha soğuk su katılır. Sulu çorba gibi olacak.
KIRMIZI BİBER İÇİNDE PATLICAN SALATASI
Malzemeler
- 4 adet kırmızı biber ( kişi sayısına göre)
- 2 adet patlıcan
- 6 dal semiz otu
- 6 dal maydanoz
- 2 adet yeşil soğan
- 2 dilim keçi peyniri
- 1 limon suyu
- ½ çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Patlıcan, kırmızı biber közlenir, kabuğu soyulur. Patlıcan
küp doğranır. Kırmızı biber ortadan boyuna kesilir. Soğan, maydanoz ince
doğranır. Semiz otunun yaprakları ayrılır. Patlıcan ve yeşillikler
karıştırılır. Zeytinyağı ve limon suyu çırpılır. Patlıcan karışımının üstüne
gezdirilir.
ÇİÇEK BAHÇESİ
- 1 kase semiz otu yaprakları
- 10 adet nane yaprakları
- ½ havuç dilimleri
- ½ salatalık dilimleri
- 7-8 adet ebe gümeci çiçekleri
Sosu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ limon suyu ,tuz çırpılacak.
Yapılışı
İlk olarak semiz otu yerleştirilir. Havuç ve salatalık oyacak
ile dilimlenir. Semiz otunun üzerine havuç, salatalık, nane yaprakları konur. Son olarak çiçekler eklenir. Üstüne sos
gezdirilir.
güzel fikirler. ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Güzel sözleriniz için.
YanıtlaSil