KEKLER

  LORLU BALLI KEK

Malzemeler



  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağından 1 parmak az lor
  • 1 çay bardağından 1parmak az zeytinyağı
  • 1 çay bardağından 1 parmak az bal
  • 1/2çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ceviz
  • ½ çay bardağı kuru üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 ½ su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Zeytinyağı ile bal çırpılır. Lor, yoğurt eklenir. Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır. Yumurtanın sarıları tek tek karışıma ilave edilir. Yumurtanın akı ayrı bir kâsede köpürtülür. Un, kabartma tozu, tuz süzgeçten geçirilerek karışıma eklenir. Portakal kabuğu rendesi, ceviz, kuru üzüm serpilir. Köpürtülen yumurta akı, üç kez yavaşça karışıma karıştırılır. 25 cm çapındaki kalıpta, 170 derecede sıcak fırında 40 dakika pişirilir. Üstüne pudra şekeri serpilir

PEYNİRLİ KEK



Malzemeler



  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı peyniraltı suyu veya kefir
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1su bardağı zeytinyağı
  • 1su bardağı kaşar peyniri ve beyaz peyniri karışımı
  • 5 dal maydanoz
  • 5 dal dereotu
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 3 adet yeşil soğan
  • 1su bardağı mısır unu
  • 1 ½ su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu

Yapılışı

Mısır unu 1 su bardağı peyniraltı suyuna katılır.1/2 saat bekletilir. Yumurtalar mikser ile çırpılır. Zeytinyağı eklenir. Peyniraltı suyu, mısır unlu peyniraltı suyu ilave edilir. Yoğurt, peynir ve yeşillikler (doğranır) karıştırılır. Un, kabartma tozu, kekik, susam eklenerek, tahta kaşık ile hafifçe karıştırılır.
Eğer kıvamı kek kıvamından daha cıvık ise bir iki kaşık un eklenebilir. 170 sıcak fırında 1 saate yakın pişirilir. 25 cm çapında veya 20 cm 25cm boyutlarında kalıplar yeterlidir.   

KABAKLI KEK


Malzemeler



  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 kabak
  • 1/2 demet dere oto
  • 7-8 dal maydanoz
  • 5-6 yaprak taze nane
  • 3 adet yeşil soğan
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatllı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Kabaklar rendelenir. Tuz kabakların üzerine serpilir, elde suyu sıkılır. Kevgire konur. Dereotu, maydanoz, nane, soğan ince doğranır. Yumurta mikserin düşük ayarında çırpılır. Süt, yağ eklenir. Un, kabartma tozu karışımının yarısı eklenir. Yavaşça kaşık ile karıştırılır. Sonra diğer yarısı eklenir. Kabak rendesi tekrar elde suyu sıkılır. Kabak, yeşillikler, susam , çörek otu eklenir ve karıştırılır. 25-30 cm diktörtgen veya yuvarlak tepsinin tabanına yağlı kağıt serilr, üzerine kek karışımı yerleştirilir. 175° ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.

3 yorum:

  1. Teyzeciğim bu sabah lorlu ballı kek tarifini denedim. Çok güzel oldu ellerine sağlık devamını bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun. Beni izlemeye devam...

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun. Beni izlemeye devam...

    YanıtlaSil